ΠτΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία η αναβάθμιση από Fitch

08.06.2024

H νέα αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.


Όπως σημειώνει, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης με δυναμική πορεία.

«Η νέα αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο Fitch Ratings, που έρχεται να προστεθεί στις διαδοχικές αναβαθμίσεις των τελευταίων 15 μηνών, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης με δυναμική πορεία», επισημαίνει, συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Αποτελεί ταυτόχρονα, αναφέρει, «ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και αναγνώριση της συνετούς πολιτικής που ακολουθούμε».

Διαβεβαιώνει περαιτέρω ότι «με υπευθυνότητα και μακριά από λαϊκίστικες προσεγγίσεις θα συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση και στρατηγικό σχεδιασμό, να εφαρμόζουμε πολιτικές που εδράζονται στο τρίπτυχο: δημοσιονομική υπευθυνότητα, σταθερό χρηματοοικονομικό σύστημα και συνεχείς μεταρρυθμίσεις».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει πως «χάρη σε αυτή τη θετική πορεία της οικονομίας και τη δημοσιονομική δυνατότητα του κράτους, μπορούμε να υλοποιούμε στοχευμένες παρεμβάσεις, για στήριξη των νοικοκυριών, των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, της μεσαίας τάξης και των επιχειρήσεων».

Επιστροφή